Hoe we achter de schermen het verschil kunnen maken

Raamwinkel.be biedt de zelfbouwer alle ondersteuning om zelf ramen en deuren te plaatsen. In de webwinkel kunnen bezoekers hun offerte berekenen, en ook de eigen medewerkers maken dagelijks gebruik van de tool. Zowel op de front-end als in de backend kampte de calculatietool echter met laadtijden van 5 tot 6 seconden per stap. Heel wat bezoekers haakten af tijdens het calculatieproces en de medewerkers werden niet gelukkig van het vele en te lange wachten.

icon

Stap 1
Raamwinkel.be in pole position

De trage laadtijden van de offerte calculatietool hebben we snel kunnen omzetten in een efficiënt en erg snel ladende applicatie dankzij het verplaatsen van de website naar onze Extreme Servers.

icon

Stap 2
Blijf op snelheid

Dankzij de ervaring van Hosted Power met RoR (Ruby on Rails), het opensource framework waarop Raamwinkel.be draait, kon de snelheid van de site nog verder geoptimaliseerd worden. Een grondig onderzoek en verfijning van de gebruikte parameters leverde meteen de gewenste performance op. Tenslotte zorgde de Redis caching software op onze servers nog voor een extra optimalisatie.

icon

Stap 3
Continue monitoring

De interne tevredenheid over de snelheid van de calculatietool én de continue monitoring door Hosted Power van de website en calculatietool zorgen ervoor dat de investering in een nieuwe hosting partner voor raamwinkel een schot in de roos was!